Terapia LASER
Clinica WellCare, București
Laserterapia explicată
Terapia Laser amplifică radiaţia electromagnetică din spectrul vizibil printr-un proces numit emisie stimulată. Este folosit pe scară largă în: telecomunicaţii, tehnică aerospaţială, militară și nu în ultimul rând, cu rezultate deosebite, în medicină.
LASER – Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation (amplificarea luminii prin emisia stimulată a radiaţiei).
Radiaţia laser prezintă anumite caracteristici specifice care o diferenţiază de lumina obişnuită și îi conferă multiple proprietăți curative. Dintre acestea enumerăm : monocromaticitatea, coerenţa (razele sunt identice în timp și spatiu), direcţionalitatea (razele sunt paralele între ele ) și intensitatea foarte mare (consecinţă a coerenţei şi direcţionalităţii).
Terapia LASER – beneficii
Tratamentul cu laser determină intensificarea metabolismului celular și a proceselor biochimice intracelulare, fapt ce determină atât stimularea proceselor de refacere și recuperare ale organismului cât și a procesului de cicatrizare. Vasodilatația produsă determină, creșterea fluxului sanguin local au efecte antiedem, antalgice și antiinflamatorii dovedite prin numeroase studii clinice.
Aplicațiile laser sunt non-invazive, nedureroase și eficiente pentru o gamă largă de patologii întâlnite în serviciile de recuperare medicală. In clinica noastră folosim aparatul de ultimă generație MLS – MPHi produs de Asalaser – lider mondial în domeniul laserelor medicale.
În funcție de patologie, numărul ședințelor recomandate și durata acestora variază (în general, între 6 și 10 ședințe).
Indicații:
- Procese degenerative articulare – gonartroză, coxartroză, rizartroză.
- Capsulite, tendinite, bursite, patologia discurilor intervertebrale
- Epicondilite, sindrom de canal carpian
- Contracturi musculare
- Fibromialgii
- Nevralgii
- Boala Dupuytren
- Fasceita plantară
- Fracturi – studiile arată că aplicația laser scade cu până la 30% timpul de calusare (vindecare).
! Contraindicaţii şi precauţii:
- istoric de fotosensibilitate;
- pacienți cu diateze hemoragice;
- epilepsia;
- aplicații pe zone la nivelul cărora s-au injectat steroizi în ultimele 2-3 săptămâni;
- aplicații pe zone toracice, în cazul în care pacientul are stimulator cardiac;
- aplicații la nivelul ganglionilor simpatici.
IMPORTANT!
Terapia laser se poate aplica pacienților cu istoric oncologic (limfedem postoperator în mastectomii, dermatite post iradiere) și celor care au materiale de osteosinteză, proteze.