Kinetoterapie pediatrică

gimnastica pentru bebelusi

Kinetoterapie pentru bebeluși

Kinetoterapia pediatrică se adresează copiilor începând cu primele zile de viață și are rolul, fie de a stimula dezvoltarea amonioasă a micuților – prin exerciții menite să îmbunătățească abilitățile motorii, echilibrul și coordonarea – fie de a ajuta la tratarea anumitor afecțiuni. Cele mai des întâlnite afecțiuni pentru care se recurge la kinetoterapia pediatrică sunt:

  • torticolis funcțional;
  • pareze de plex brahial;
  • malpoziții ale piciorului;
  • recuperarea după tratamentul ortopedic al malformațiilor congenitale ale aparatului locomotor (displazia de dezvoltare a șoldului, piciorul strâmb congenital).

Programul kinetic este particularizat, ține cont atât de obiectivele propuse cât și de gradul de dezvoltare a bebelușului care va fi evaluat inițial de către medicul nostru și apoi de către kinetoterapeutul cu care va lucra.

Kinetoterapia – un joc benefic

Kinetoterapeuții noștri au o mare experiență în elaborarea acestor programe, sunt prietenoși și reușesc să îi facă pe micii pacienți să se simtă în siguranță astfel încât aceștia să perceapă terapia ca fiind un joc antrenant. Ei sprijină părinții și îi consiliază în privința obiectivelor și mijloacelor terapeutice. Colaborarea cu părinții și implicarea lor în terapie este deosebit de importantă pentru noi și constituie o condiție esențială pentru reușita tratamentului.

Pachetele Baby Gym au o durată de 30 minute și se derulează cu o frecvență de 2-3 ședințe pe săptămână. Ședințele pot cuprinde și sesiuni de masaj plantar, masaj anti-colici abdominale sau masaj general al bebelușului.

Kinetoterapie pentru copii și adolescenți

Pentru copiii mai mari și adolescenți kinetoterapia reprezintă soluția cea mai la îndemână pentru a avea o postură corectă. Programele kinetice vizează reeducarea posturală, corectarea unor deficiențe fizice – scolioză, cifoză, hiperlordoză, tonifierea musculară. O preocupare constantă a echipei noastre este aceea de a-l ajuta pe adolescent să conștientizeze importanța unei posturi corecte și de a-l ghida în acceptarea propriei imagini. Terapeutul nostru, acreditat Schroth, va ști să comunice eficient cu adolescentul dumneavoastră astfel încât aderența la tratament să fie maximă.

Pentru cei care suferă accidentări în timpul practicării diferitelor sporturi avem în vedere nu doar tratamentul ortopedic și recuperarea post traumatism ci și informarea corectă legată de profilaxia accidentării în sport. Aplicațiile dynamic tape vor întregi terapia efectuată în clinică.

În cazul afecțiunilor neurologice – distrofii neuromusculare, amiotrofii spinale, hidrocefalie, paralizii cerebrale etc., recuperarea își propune asigurarea unei calități a vieții care să țină cont de statusul funcțional al pacientului.